In 2015 kreeg De Oase dankzij een verbouwing door gemeente Rheden en een subsidie van het Oranjefonds de beschikking over een professionele keuken. Nog voor de keuken klaar was meldde zich buurtbewoner Mignon de Kruyf met het aanbod om maaltijden te koken voor (eenzame) mensen met een kleine beurs. Smulhoek De Oase was daarmee opgericht! Op 25 september 2015 startte de eerste maaltijd bijeenkomst met een 3-gangendiner voor slechts €3,50. De eerste bijeenkomst werd direct goed bezocht en al snel werd het maximale aantal deelnemers van 40 elke week bereikt. Daarbij geven de bezoekers zelf  aan dat ze het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten en dat ze door de gevarieerde menu’s ook weer eens iets anders eten.

Sinds 2016 is de prijs verhoogd naar € 4,50, aangezien De Oase werd geconfronteerd met verschillende onkosten die met een hygiënische en professionele keuken samenhangen. Ook zijn de bijeenkomsten uitgebreid naar de dinsdag, zodat er aan meer mensen maaltijden kunnen worden aangeboden, want de behoefte bij inwoners is duidelijk aanwezig.

Naast de wekelijkse maaltijd bijeenkomsten, organiseren Mignon en haar vrijwilligers ook speciale bijeenkomsten tijdens feestdagen en vakanties, vooral voor eenzame mensen die er met zulke dagen eens uit willen, eventueel samen met kinderen en kleinkinderen. Denk hierbij aan High Tea, pannenkoekenbijeenkomsten en buffetten. Ook verzorgen deze mensen eventueel de catering bij andere activiteiten in De Oase zoals bij de Darttoernooien voor mensen met een beperking.

Voor actuele informatie over Smulhoek De Oase en nieuwste menu’s klik Hier

DSC_4882_843Frites 2pannenkoeken_1_scale_800x600Erwtensoep 2015