Aquariumvereniging Hortus Aquatilis heeft aquariumspecialist Hans Kiers uitgenodigd. Hij schrijft regelmatig artikelen voor aquarium tijdschrift “Het Aquarium” van de NBAT (Nederlandse Bond voor Aquarium Terrarium en vijverhouders). Over zijn lezing schrijft hij het volgende “De weg naar het aquarium”(waar komen uw vissen vandaan)? Ik ben Hans Kiers en ik ben sinds 1978 met het aquariumvirus besmet. Sinds 1984 ben ik lid van een aquariumvereniging. En sinds 2008 ben ik werkzaam bij een van de grootste siervishandel Im – exporteurs van de wereld en kon ik van mijn hobby mede mijn werk maken. Dat dit niet alleen maar voordelen heeft zal ook u wel duidelijk worden op deze avond. Ik heb 1 aquarium thuis en 1250 soorten om uit te kiezen…Sinds een aantal jaren geef ik ook lezingen waarvan deze de eerste is gemaakt op verzoek van mijn eigen vereniging. Sinds 2016 ben ik officieel bondskeurmeester.

Voordat vissen in uw aquarium zwemmen hebben ze vaak al  een heel avontuur achter de rug. Op dinsdag 4 februari 2020 kom ik bij u vertellen en laten zien over wat er allemaal gebeurt en nodig is voordat de meeste aquariumvissen bij de vakhandel in de aquariumstelling zwemmen. We nemen een kijkje via een PowerPoint presentatie met merendeel eigen foto ’s bij diverse kwekers. In het buitenland en bij de groothandel zelf waar ik werkzaam ben. Uiteraard zullen er ook de nodige vissoorten voorbij komen. Tot dan!

Dit is een mooie gelegenheid om eens kennis te komen maken met de enige aquariumvereniging in uw omgeving die al meer dan 70 jaar lang bestaat.

 

Wanneer?

Dinsdag 4 februari 2020. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis!

Waar?

Mfc De Oase, Ericaplein 1 in Dieren.

Info: secr. Henk van Someren. Tel. 0313 – 785231. Email. hs411@hotmail.com