Informatie

Het Dierens Harmonie Orkest bestaat uit een harmonieorkest, jeugdorkest en dweilorkest.

Harmonieorkest
Het harmonieorkest is het grootste onderdeel van DHO. Het bestaat uit ongeveer 45 veelal jonge muzikanten die vooral populaire muziek spelen, zoals popnummers, musicals en filmmuziek. DHO zoekt altijd naar nieuwe muzikanten. Voor het Harmonie Orkest hanteren zij als minimale vereiste een Hafabra (Harmonie, Fanfare, Brassband) niveau B. Zowel gevorderde blazers als (melodisch) slagwerkers zijn van harte welkom.

Jeugdorkest (leerlingenorkest)
In je eentje thuis repeteren is heel iets anders dan muziek maken met een heel orkest. Ook het samenspel moet je leren en daarbij is samenspelen natuurlijk ook nog veel leuker dan alleen spelen. Onder leiding doen onze leerlingen ervaring op in het samenspel en het samen spelen. Dit orkest is de opstap naar het ‘grote’ harmonie orkest. Geïnteresseerd in het jeugdorkest? Kom kijken op de donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur tijdens een repetitie van het leerlingenorkest.

Dweilorkest
Dweilorkest Hoge Noot beschikt over een breed repertoire, variërend van de nieuwste feestmuziek tot bekende blijvertjes. Ook de bekende klassiekers, zij het in een modern jasje, komen voorbij. Dweilorkest Hoge Noot speelt regelmatig op bruiloften en braderieën. Ook de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en de carnavalsoptocht worden muzikaal begeleid door dit dweilorkest. Heeft u ook een speciale gelegenheid die u graag muzikaal wilt opluisteren? Met dweilorkest Hoge Noot komt de stemming er gegarandeerd in! Het orkest is te boeken via dweilorkest@dhodieren.nl.

Lesmogelijkheden DHO
Algemene opleidingen voor blaas- of slagwerkinstrument
Je kunt bij DHO terecht voor een opleiding op vrijwel ieder blaas- of slagwerkinstrument. DHO kan daartoe een beroep doen op gekwalificeerde leerkrachten. Het instrument wordt zonodig door de vereniging in bruikleen gegeven. Gevorderde leerlingen kunnen na voldoende opleiding examen doen volgens de HaFaBra-eisen. De moeilijkheidsgraad loopt van A tot en met D.

Algemene Muzikale Vorming
DHO verzorgt ook lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. De kinderen worden tijdens de AMV-lessen gedurende 2 jaar wegwijs gemaakt in de muziek met behulp van de blokfluit. De basiskennis die ze opbouwen helpt ze op weg om hierna een instrument te kiezen dat helemaal bij ze past. DHO hoopt natuurlijk dat leerlingen aan het einde van de 2 jaar voor een instrument kiezen en bij DHO te komen spelen.

Wat leer je?

  • Algemene Muzikale Vorming.
  • Blaas – en slagwerk examens (HaFaBra).

Geïnteresseerd? Kom gerust langs tijdens een repetitie op donderdagavond vanaf 19:00 uur in De Oase.

 

Dag(en)/tijden activiteiten:

Harmonieorkest: donderdagavond 19.50 – 22.00 uur, Zaal 6
Jeugdorkest: donderdag 19.00 – 20.00 uur, Zaal 6

 

Contactgegevens

Jan van Tent:  0313 – 421 808