Informatie

In 2015 kreeg De Oase dankzij een verbouwing door gemeente Rheden en een subsidie van het Oranjefonds de beschikking over een professionele keuken. Nog voor de keuken klaar was meldde zich buurtbewoner Mignon van Dodewaard met het aanbod om maaltijden te koken voor (eenzame) mensen met een kleine beurs. Smulhoek De Oase was daarmee opgericht! Op 25 september 2015 startte de eerste maaltijd bijeenkomst met een 3-gangendiner voor slechts € 3,50. De eerste bijeenkomst werd direct goed bezocht en al snel werd het maximale aantal deelnemers van 40 elke week bereikt. Daarbij geven de bezoekers zelf  aan dat ze het leuk vinden om andere mensen te ontmoeten en dat ze door de gevarieerde menu’s ook weer eens iets anders eten.

Naast de wekelijkse maaltijd bijeenkomst, organiseerden Mignon en haar vrijwilligers ook speciale bijeenkomsten tijdens feestdagen en vakanties, vooral voor eenzame mensen die er met zulke dagen eens uit willen, eventueel samen met kinderen en kleinkinderen. Denk hierbij aan High Tea, pannenkoekenbijeenkomsten en buffetten. Ook verzorgden deze mensen eventueel de catering bij andere activiteiten in De Oase zoals bij de Darttoernooien voor mensen met een beperking.

Mignon van Dodewaard overleden

Op 5 september 2022 is Mignon van Dodewaard overleden. De laatste jaren liet haar gezondheid haar regelmatig in de steek. Maar telkens krabbelde ze weer op en zodra haar gezondheid het toeliet kookte ze, de laatste jaren met hulp van Marcel Brouwer, weer voor ‘haar’ klanten. Haar enorme verantwoordelijkheidsgevoel in combinatie met humor, geweldige motivatie en een ijzeren wil, heeft haar lang op de been gehouden. Ook in de tijd dat ze als mantelzorger er was voor haar Dirk en weduwe werd, altijd was ze er weer voor de Smulhoek, met regelmatig nieuwe recepten, thema maaltijden met een film en passende 3-gangen maaltijden. Het was haar bijdrage om zich in te zetten voor (alleengaande-) buurtgenoten en mensen uit Dieren en omstreken om te genieten van gevarieerde 3-gangen maaltijden voor een zeer lage prijs. Hoewel ze al langer bij andere activiteiten in De Oase was betrokken, zal ze vooral door haar Smulhoek Oase bij velen in herinnering blijven. Deze foto laat Mignon nog zien uit de beginperiode van de Smulhoek.

De maaltijdbijeenkomsten van de Smulhoek worden voortgezet onder leiding van Marcel Brouwer die al jaren met Mignon heeft samengewerkt.

Elke week zorgen de vrijwilligers van de Smulhoek voor een smaakvolle en verantwoorde maaltijd. Een paar keer per jaar zijn er speciale maaltijdbijeenkomsten rondom een thema. Naast ‘Hollandse kost’ zijn er ook maaltijden uit andere landen, zoals Chinees of Indisch.

 

Voor reserveringen en vragen kunt u contact opnemen met Marcel Brouwer.

Contactgegevens

Om te kunnen eten, dient u zich van te voren

aan te melden bij

Marcel Brouwer 06 – 3054 4084