Informatie

De vereniging voor aquarium, vijver en paludarium in de Arnhem-Achterhoek regio. Onze doelstellingen zijn het verantwoord houden en verzorgen van vissen, amfibieën en planten om zoveel mogelijk (en langdurig) plezier te beleven aan onze mooie hobby. Dit doen we door onderlinge uitwisseling van ervaringen, het geven van voorlichting, en deelname aan excursies en beurzen. Met name dragen deze activiteiten bij aan het voorkomen van onnodige leegroof van de natuur.

Onze oorsprong ligt in december 1949. Toen heette we nog ’t Grundeltje, voornamelijk omdat merendeel nog vissen werden gehouden uit de Nederlandse wateren. Met de jaren ging de techniek vooruit, maar ook de import van exotische vissen. Hierdoor werd besloten om de vereniging om te dopen tot “Hortus Aquatilis”, vrij vertaald betekend dit ‘onderwater tuin’.

Op onze clubavonden komen diverse onderwerpen aan bod. Zo hebben we regelmatig presentaties van onze eigen leden over hoe zij de hobby ervaren. Deze uitwisselingen gaan soms over het kweken van vissen of reisverslagen, dan weer over een nieuw stukje techniek dat op de markt is gekomen, of over ervaringen ter bestrijding van algen en/of andere problemen.

Kom eens een avondje kijken, of bezoek onze website om een indruk te krijgen.

Dag(en)/tijden activiteiten:

Eerste dinsdag van de maand van september t/m juni. Tijd: 20:00 tot 22:00 uur in Zaal 1.

 

Contactgegevens

Ton Vaessen (voorzitter)

T.: 0313- 413190

Henk van Someren (secretaris)

T.: 0313-785 231