Informatie

Het Zutphens Barok Ensemble is een orkest bestaande uit ruim twintig enthousiaste musici, overwegend ervaren amateurs, waarvan enkelen met een professionele achtergrond. Het ensemble legt zich toe op het spelen van muziek uit de periode tussen 1600 en ca 1760; denk aan componisten als Bach, Vivaldi, Telemann en Händel. We proberen zoveel we kunnen in de barokstijl te spelen; dan komt de muziek het best tot haar recht. We spelen op instrumenten die vroeger gebruikelijk waren, zoals een klavecimbel, traverso, barokhobo en barokfagot. Bij de strijkinstrumenten helpt de keuze van de snaren en strijkstokken mee.

Het ensemble staat sinds eind 2013 onder professionele leiding van barokvioliste Elin Eriksson. Elk seizoen kiezen we weer een geheel fris programma. We hebben daardoor in de loop der jaren een uitgebreid repertoire opgebouwd: muziek van vrijwel alle bekende componisten, maar ook veel onbekende Italiaanse, Duitse, Franse en Engelse componisten hebben op het programma gestaan. Ook hebben we met verschillende koren en solisten gewerkt, enkele opera’s uitgevoerd en samen met dansers opgetreden.

Wekelijks repeteren we op dinsdagavond in de Oase in Dieren. Onze wortels liggen weliswaar in Zutphen (aldaar opgericht in 1983), maar we -de spelers- komen uit alle windstreken: van Zutphen en Dieren tot Nijmegen en Amsterdam.

Per jaar geven we vier tot zes concerten. Deze concerten geven we, waar mogelijk, op locaties die bij de muziek passen, zoals oude kerken. We hebben op veel plaatsen in het land gespeeld. De meeste concerten vinden echter plaats in Zutphen en wijde omgeving, waaronder Deventer, Ellecom, Oosterbeek en Vorden.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten of mee spelen, kijk dan op www.zutphensbarokensemble.nl